ואו! הכנתי פשטידה טבעונית מדהימה ואני משתפת אותכם במתכון שלי:
פשטידת שעועית לבנה וכרובית – טבעונית, פצצת בריאות עשירה בחלבון ופשוט ללקק את האצבעות:
מצרכים:
שעועית לבנה קפואה, שני בצלים, חצי חבילת פטריות שמפניון, כרובית שלמה בינונית, חצי בטטה, קמח מלא, קמח חומוס, שמן זית, טחינה גולמית ופירורי לחם.
מתכון: מכינים סיר שטוח עם מעט שמן קנולה בכבישה קרה,
חותכים את הבצלים ומטגנים קלות, חותכים את שאר הירקות הבטטה הכרובית הפטריות לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר ניתן להמשיך להקפיץ אותם מעט ואחר כך להוסיף מעט מים שגם יתאדו, מוסיפים כוס נדיבה של שעועית לבנה קפואה, ותבלינים.
תיבול- כפית מלח, מעט פלפל שחור, מעט כמון, בהארט ואורגנו.
מכסים את הסיר ונותנים להכל להתבשל עד שהירקות מתרככים.
יבשים- לוקחים קערה גדולה, שמים חצי כוס של קמח מלא וחצי כוס של קמח חומוס, עם חצי כפית מלח ומערבבים.
מוסיפים לקערה 3 כפות טחינה גולמית מדוללת במים עד למרקם משחתי, מערבבים עם היבשים.
ירקות- לאחר שהתבשלו והתרככו רצוי להפוך אותם לחומר אחיד וקרמי יותר, אני השתמשתי במעבד מזון ידני ככה שנהיה מרקם אחיד יותר אבל לא משחתי מידי עדיין ניתן להרגיש חלק מהירקות בנפרד. ניתן גם במעבד מזון חשמלי ובבלנדר.
לאחר שיש לנו תערובת ירקות אחידה מוסיפים לקערה עם היבשים מערבבים הכל ומוסיפים 2 כפות שמן זית.
מכינים תבנית מרוחה במעט שמן זית ומחממים תנור\ טוסטר אובן ל220 מעלות. שמים בתבנית את התערובת מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור לחימום של 30-40 דק.
*לאחר שהאפייה הסתיימה רצוי לתת לפשטידה להתקרר מעט, כחצי שעה, כדי שהיא תקבל יציבות ומוצקות ולא תתפרק.
* ניתן לשנות ולגוון בירקות ובתבלינים לפי המצב הרוח, וגם את הכמויות להתאים לפי מראה העין.
בתאבון!!!!