שבוע שעבר הזמנתי לראשונה סל ירקות אורגנים הביתה, למי שלא מכיר את הקונספט, אתם מקבלים משלוח הביתה מתומחר מראש ושתוכנו הוא הפתעה! מה שצומח כרגע בגינה האורגנית זה מה שתקבלו השבוע :).
מכיוון שהפתיעו אותי עם הרבה תפו"א, עלי סלק, שמיר טרי ועוד נאלצתי לאלתר במטבח וכך נולד לו מתכון חדש!
איך הופכים תפו"א למאכל מזין ובריא ( לא צ'יפס ולא פירה) ??
כ 8 תפו"א קטנים פרוסים,שני שורש פטרוזיליה פרוסים לעיגולים, שני בצלים בקוביות, שתי שיני שום, פלפל שחור גרוס- מקפיצים ביחד במחבת ווק עם מעט שמן ואורגנו.
כשהם מתחילים לקבל קצת צבע, מוסיפים צרור עלי סלק חתוכים, סוגרים את המכסה ונותנים לירקות להתבשל ולהתאדות, לקראת הסוף מוסיפים קצת שמיר טרי. לסיום כשמורידים מהאש שמן זית זית טרי בנדיבות על הכל.
כך יצרנו מנת ירקות משביעה, בריאה, עם ערכים תזונתיים רבים – שורש פטרוזיליה- תומך במערכת העיכול, מנקה את דרכי השתן, ממריץ זרימת דם, מסלק ליחה ומחזק את הריאות.
עלי סלק- נוגדי חמצון רבי עוצמה ולכן נוגדי דלקת יעילים, עשירים בויטמין c, a. תומכים בייצור דם